Jeg blev inviteret på Formland i Herning i sidste weekend som en del af pressen, for at tjekke forårets nye boligtrends ud. Formland er nordens mest inspirerende interiør- og designmesse, og jeg siger jer, det er KÆMPE stort. Det meste af fredagen og lørdagen vandrede jeg rundt i 9 mega store haller, fyldt op med forårets boligtrends fra over 400 udstillere. Det var SÅ inspirerende og jeg er fyldt op med masser af nye kreative ideer.

Hvilket selvfølgelig leder mig til at skrive om de 5 største boligtrends jeg spottede til Formland. 5 boligtrends jeg bestemt vil bestræbe mig på at få ind i vores nye lejlighed, når vi flytter om godt en måned.

Måske finder du også inspiration til at give din bolig en makeover, og gøre den klar til det skønne forår vi går i møde.

 

1. Masser af farver
Den nordiske, hvide og enkle stil som mange danskere har i deres hjem, inklusiv mig selv, var ikke noget man så meget til på Formland i år. Det er nemlig farverne der er på vej ind nu. Vi skal nemlig byde foråret velkommen med et overvæld af smukke, friske farver, og man skal ikke være bange for at give den lidt gas.


2. Luksuriøst velour og mixede metaller

Nu er det helt sikkert. Velourtrenden er kommet for at blive. Velour virker nemlig super eksklusivt og giver din bolig mere kant. På Formland synes jeg, at den især blev set i sammensætning med forskellige metaller fx i form af ben på en velourstol. Det gyldne og skarpe look fra metallerne sammensat med den bløde og fine overflade fra velourstoffet, kan altså et eller andet helt fantastisk, og de er nogle skønne kontraster til hinanden. Forskellige materialetyper – bløde som hårde – giver altså en afbalanceret boligindretning.3. Den rå indretningsstil
Noget jeg stødte på i alle hallerne på Formland, var en masse bæredygtige materialer i form af rå møbler og interiør. Temaet for mange var reuse, reduce og recycle. Det var både genbrugsmaterialer, affaldsmaterialer lavet om til noget helt andet og meget mere. De kom i år til udtryk igennem den rå, maskuline og industrielle stil. Jeg tror helt sikkert jeg vil skrue mere ned for mine små, feminine nipsting og skrue op for den rå, maskuline boligindretning i år. Der var så mange flotte løsninger. Jeg siger det bare.
4. Møbler i træ

Møbler og interiør i træ hitter helt vildt for tiden. Træet er især populært, fordi det er super nemt at tilføje i boligens øvrige stil. Det skaber nemlig en elegant og rå kontrast til boligens indretning. Populariteten skyldes også, at det er et miljøvenligt materiale, der kun bliver flottere og flottere med tiden, og som holder i rigtig mange år, hvilket er en god investering. Træ skaber varme og hygge i indretningen på en helt naturlig måde, og det er en skøn kontrast til de hvide vægge og overflader.
5. Klar til foråret med masser af blomster

Det var tydeligt at se, at foråret var trådt ind på Formland i år. Der var store blomsterdekorationer, blomsterprint og blomsterkunst over det hele. Jeg elsker foråret, og vil hellere end gerne lukke den ind i min bolig, når jeg ved det er på vej. Så jeg var totalt vild med alle de fine blomster, der var at finde på messen. Se lige hvor mange måder man kan indrette med blomster på. Det kan være som print på en sofapude eller sengetøjet, det kan være smukke blomsterdekorationer på bordet eller et billede på væggen. Mulighederne er mange. 


Hvis du er vild med nogle af disse nye trends, så læs blandt andet også mine indlæg om en mere maskulin indretning, lækre velourmøbler eller et nyt dansk brand, der også befandt sig på årets messe.