Made by BENT er navnet på et nyt dansk designmærke skabt af Lasse ”BENT” Sundgaard, der producerer smukke designs i træ. Made by BENT er et brand, der tager fart. De har nemlig skabt et sindssygt godt koncept, der er for alle, og så har de lige vundet en stor pris for det.

Made by BENT hører til dagligt hjemme i Hamborg, men du kan finde produkterne på det internationale showroom for nordisk design, Design WERCK på Holmen i København. Du finder dem også på deres hjemmeside lige her. Læs videre og find ud af, hvorfor de er værd at holde øje med.

 

 

Hold øje med nye, danske designere

På det sidste har det været rigtig moderne at følge de nye designtalenter, der dukker op rundt omkring i Danmark. De unge møbeldesignere har nemlig en tendens til at skabe designs i god kvalitet og med fokus på funktionalitet. De har modet til at eksperimentere og er bevidste om fremtidige tendenser, hvilket gør dem super populære – ja, i hele verden.

Mange unge designere synes det er vigtigt, man kan se, at deres designs faktisk er skabt af mennesker samt i rigtig gode materialer, og at det ikke er fabrikker, der har masseproduceret møbler i en måske også ringe kvalitet. Der skal nemlig være en værdi i de lokale, danske, kvalitetsbevidste og bæredygtige møbler. Det er altså noget, der bliver sat pris på.

Ved at være opmærksomme på de her upcoming designtalenter, kan du ikke blot være blandt de første til at ”opdage” dem og følge dem fra start, men du har også mulighed for at købe nogle af deres helt første designs ofte til lave priser. Og der er bestemt en sjov historie i at have nogle designs helt fra den spæde start – og så kan nogle af deres første møbler altså være steget helt vildt i værdi siden da. Der er klart noget unikt i at eje et af de første designs fra en ny, dansk designer – Så hold øje derude.

 

Nu tager det fart for Made by BENT

Made by BENT er et af de unge brands, der helt sikkert er værd at holde øje med. Ud over at have skabt noget super flot interiør i træ, der har et elegant look fra deres enkle og bløde former, har Made by Bent netop vundet ”German Design Award” 2018, for deres smukke og mega smarte cykelophæng. Derudover er de lige blevet nomineret til ”German Brand Award” 2018. Det er altså nu, det lille designerfirma tager fart og kæmper sig ind blandt de mange store brands.

Da jeg mødte Lasse, der står bag Made by BENT, blev jeg imponeret over hans ærlighed og hans holdning til håndlavede og kvalitetsbevidste møbler. Han fortalte mig, at han ofte går efter de stykker træ der er et uens farvespil i til sine møbler. De må gerne være helt unikke alle sammen. Han laver desuden udelukkende sine møbler fordi han synes det er sjovt. At der kommer en award eller to ind fra sidelinjen er da skønt, fordi man bliver anerkendt, siger han, men det er ikke derfor jeg laver dem. Lasses møbler er ærlige, håndlavede og kvalitetsbevidste. Og så er de skide flotte!

 

German Design Award vinder

Som sagt har de netop vundet ”German Design Award” her i oktober måned, og det var der en helt særlig grund til. Deres designs var nemlig ikke bare flotte, der var også en super god ide og funktionalitet bag lige netop ét af dem. Lasse Sundgaard var nemlig kommet til at tænke over, hvor få steder i byen han egentlig vil stille sin cykel natten over. Hvor ærgerligt vil det ikke være at komme ned en morgen til en forsvundet cykel? Han kom derfor på en smart idé. Han vil gøre det muligt at tage cyklen med indenfor, men helt uden at den skal fylde eller tage gulvplads. Lasses nye design GREN er et ultra elegant cykelophæng, der samtidig er en del af dit interiør. GREN cykelophænget er lavet til at passe ind i enhver moderne boligindretning både med og uden cykel på. På ophænget, lige netop hvor cyklen skal hænge, er der tilføjet et blødt stykke læder, der sikrer, at hverken cyklen eller ophænget bliver unødigt beskadiget. Smart! Ophænget fås i to smukke typer træsorter, valnød og eg, alt efter hvad der passer ind i dit hjem.

Med denne smarte idé undgår du altså at komme stresset ud af døren en morgen til synet af en forsvundet cykel. Og så er GREN et super flot design i sig selv, så den også sagtens kan pynte på væggen som en hylde.

 

Naturlige materialer hitter

Ud over at Made by BENT har opfundet dette smarte ophæng, så er der altså andre fordele ved deres koncept om at lave designs i træ. Møbler og interiør i træ trender nemlig helt vildt for tiden, og det er nok ikke noget, der går af mode lige foreløbig. Træets popularitet skyldes netop at det er super nemt at tilføje i boligens øvrige stil, da det skaber en elegant og rå kontrast til boligens indretning. Populariteten skyldes også at det er et miljøvenligt materiale, der kun bliver flottere og flottere med tiden, og som holder i rigtig mange år, hvilket er en god investering.

Træ skaber varme og hygge i indretningen på en helt naturlig måde, og det er en skøn kontrast til de hvide vægge og overflader. Møbler i træ er også perfekte i den minimalistiske og nordiske stil, som findes i mange danske hjem.

 

Nemt at indrette med

Du behøver ikke at lave noget om i din bolig for at indrette med træ. Det kan nemlig mixes med stort set alle materialer og farver. Samtidig er det ofte genstande i træ, der er med til at runde din bolig af. Det bløde, naturlige materiale giver din indretning en følelse af genkendelighed og afslapning, da det er et produkt fra naturen, vi alle kender. Det kan altså give en følelse af afstresning og glæde, og så findes der et overvæld af forskellige smukke træsorter, som kan passe ind i lige netop din indretning.

 

Det ville jeg selv bruge hylden til…

Jeg har selv lige fået deres flotte KNAST hylde hjem i valnøddetræ, som jeg er helt vild med. Jeg synes hylden har mange muligheder og kan bruges i adskillige rum i boligen. Egentlig ville jeg have haft sat den op i min stue, da den netop passer til mine sofaborde i samme træsort, og så er det et elegant møbel, der snildt kan stå både stearinlys, bøger, vaser eller andet pynt på. Derefter overvejede jeg entréen, hvor den kan bruges som et slags afsætningsbord til nøgler, post og diverse småting, hvor den netop ikke tager noget af den dyrebare gulvplads, der altid er så lidt af i entréen. Det er nu smart! Men jeg er faktisk endt med at hænge den op i soveværelset. Jeg mangler nemlig et sengebord, og det skal gerne være et, der fylder så lidt som muligt. Derfor havnede den inde ved siden af min seng. Her kan jeg bruge den til en god bog, en creme, et ur og ikke mindst til min telefon, så jeg kan høre når alarmen ringer om morgenen. Det er lige den perfekte størrelse til et sengebord, og så tager den ingen gulvplads. Smukt! Derudover er jeg vild med at have rolige, naturlige materialer i mit soveværelse, hvor jeg skal stresse af når dagen er gået. Og det må man sige deres materialer er.