At samle på stel kan være et langvarigt projekt, og svært at finde penge til på en gang. MEN! Det er de perfekte fødselsdags- og juleønsker, når man år efter år igen skal stå og finde på ønsker. At finde et stel du kan samle på, kan være ganske tilfredsstillende, fordi du hele tiden kan tilføje og fuldende dit lille projekt step for step. Det er skønt at se på et fuldkommen og stilrendt dækket bord, som DU har stået for, og brugt tid og kræfter på at opnå. Og tænk på alle de komplimenter du kan få af dine gæster. At samle på stel kan være et skønt projekt gennem hele dit voksenliv, for ikke at tænke på, at det engang kan gå i arv til dine børn og børnebørn. Hvor sejt ville det ikke lige være?


Men når du skal til at samle, er det vigtigt at vælge det rigtige stel fra starten, så du ikke spilder dine penge og bliver træt af det med tiden. Derfor har jeg samlet nogle forskellige, moderne ”klassikere”, som har lavet store kollektioner, og som næppe går af mode foreløbig.

 

Kähler 

På trods af at Kähler har eksisteret i mere end 175 år, så har stellet et særdeles moderne og stilet look. Kähler forstår virkelig at lege med farverne og formerne, som gør, at der er noget til alle og enhver. Her kan du altså helt selv vælge, hvilken farve eller nuance du vil have dit stel i, eller du kan frit mixe og matche til de allerede eksisterende farver i dit hjem. Kähler har et bredt udvalg af kollektioner, lige fra det klassiske hvide, rillede stel til det varme, farverige og abstrakte stel. Med Kähler stel kan du med garanti finde en stil der passer lige til din borddækning. Så her er der masser at samle på og ønske sig.

 

Eva Solo 

Eva Solo er kendt for sit hvide, rillede stel som giver en elegant borddækning i alle hjem. Stellet kan nemlig kombineres med alt, da det er så fint og neutralt i sig selv. Eva Solo fik oprindeligt navnet, fordi den bestod af enkeltprodukter, eller solo-varer, som man kaldte dem. I dag finder du også Eva Trio, som opstod i 70’erne, da det startede som den ultimative gryde- og pandeserie. Eva Solo/Trio er altså ikke blot et stel du kan samle på men et komplet køkkensæt. Eva Solo er et stel der med garanti aldrig går af mode – og det er værd at tænke på, hvis man skal samle igennem mange år.

 

Bitz 

Bitz’ stel er helt nyt og super råt. Stellet omfavner den nordiske rå stil, med dens mørke stentøj i de grønne, grå og sorte nuancer med diverse strukturer i. Stellet er indbegrebet af det robuste og uperfekte, som passer skønt ind i et moderne, nordisk hjem, og er god til at skabe en kontrastfyldt borddækning. Stellet er udviklet af ernæringsekspert Christian Bitz, som vil forsøge at lave et stel på et realistisk niveau, hvor alle har råd til at være med. Stellet er også designet sådan, at det er nemmere at holde styr på portionerne, da der er designet et mindre spisefelt på tallerknerne. På den måde spiser du mindre portioner og nyder maden længere, som gør at du ikke overspiser. Det virker simpelthen som en almindelig stor portion, selvom det ikke er det. Smart, ikke?

 

Royal Copenhagen 

Hvis man er til den gennemført klassiske stil, så er Royal Copenhagen lige noget for dig. Det passer til enhver borddækning, og indeholder et bredt udvalg af porcelæn. I mere end 240 år har Royal Copenhagen været et tidsvarende og kvalitetsbevidst stel, og det er et af de mest luksuriøse og eftertragtede porcelænsmærker i verden. Dets royale, klassiske look findes oftest i de hvide og blå farver, men brandet har meget mere at byde på, lige fra det musselmalet til det riflet og til det smukke, blomstrede flora stel. Én ting de alle har tilfældes er den klassiske, elegante stil, som med sikkerhed giver dig et luksuriøst dækket bord.