Sådan vælger du det rigtige tæppe

Sådan vælger du det rigtige tæppe

Tæpper er en af de nemmeste måder at style et rum på. De kan få et rum til at hænge sammen, og har specielt god effekt under spisebordet eller i sofaområdet. Tæppet er nemlig med til at ramme området ind, og skabe en lukket og hyggelig atmosfære, hvilket kan være rart, hvis man har meget åbne rum. Du kan på den måde zoneopdele din boligs forskellige områder. Det er samtidig godt til at tage fokus fra et stort og åbent gulv, da den åbne plads vil fremstå mindre synlig, og skabe en fin balance. Derudover er de både smukke, og rare at gå på – specielt hvis man har kolde gulve.

Men også selvom tæpper kan have den effekt at få et rum til at hænge sammen, kan det også have modsatte effekt, hvis man ikke ved hvordan man vælger det rigtige tæppe. Så undgå dyre fejlkøb, og læs videre her.

 

Vælg ud fra rummets møblement 
Der er ikke noget værre end at placere et lille tæppe foran en stor sofa. Et tæppe skal helst vælges ud fra rummets møbler, så tag højde for hvilke former og størrelse dine andre møbler har i det givende rum. Har du en stor sofa, skal et stort tæppe også helst høre til. Generelt er det bedst at være gavmild når det gælder tæppets størrelse. Det samme gælder med tæpper under spisebordet. Møblerne der hører til området, fx spisebord og tilhørende spisestole, skal helst alle kunne være indenfor tæppet.

 

Tænk stort
Hvis man har en stue der kan rumme det, så vælg et tæppe der kan ligge under hele sofaen, og samtidig rumme sofabord og evt. lænestole. Vi snakker altså om et oversize tæppe, der kan ramme hele området ind + rumme hele sofaen, så tæppet støder op til den tilstødende bagvæg. Vi er altså oppe i en størrelse på omkring 2,5 x 3 meter. Et tæppe så stort, kan godt virke voldsomt, når man står i butikken, men det føles meget mindre og mere overensstemmende, når det ligger under alle møblerne. Hvis ikke du kan finde et tæppe der er så stort, så kan det også fungere blot at placere sofaens forreste ben på kanten af tæppet, men sæt det ikke foran sofabenene, så det pludselig kun ligger under sofabordet. De forreste ben skal stadig kunne stå på tæppet samt rumme de andre møbler.

 

Vælg neutralt
Når det kommer til at vælge farve, materiale og mønster, kan tæpper ofte se flotte ud, når man står nede i butikken. Men tag højde for din boligs harmoni, og de allerede gennemgående farver. Det kan faktisk være en fordel, at vælge et der er helt neutral, så tæppet ikke ‘fylder’ for meget i rummets indretning. Når man vælger tæpper i den størrelse, kan de hurtigt blive ‘tunge’ at se på, og ødelægge en ellers fin harmoni.

 

Mønster og kvalitet
Vælg store og bløde mønstre, så øjet ikke bliver forvirret af at kigge på en masse små tern, striber eller motiver på sådan en stor flade. Det skal helst være behagelig at se på, også fra længere afstand. Det kommer trods alt til at tage en del gulvplads. Tag også højde for hvilken kvalitet du vil købe. Hvis man køber et tæppe i en god kvalitet, kan det ofte holde i mange år, og måske endda gå i arv. Men det er også vigtigt at tage højde for, om man har hund eller børn, eller hvis tæppet ligger et sted, hvor der er meget ‘trafik’, så det hurtigt bliver slidt. Så kan det måske være en fordel at bruge færre penge på tæppet, så det oftere kan blive skiftet ud med et nyt.

 

 


Related Posts

8 grunde til at bruge lammeskind i din indretning

8 grunde til at bruge lammeskind i din indretning

Jeg har i dag været gæsteblogger på lammeskindet.dk og skrevet et indlæg til dem og deres kunder om, hvorfor man bør indrette med lammeskind samt hvordan man indretter med lammeskind i sin bolig. Der kom 8 gode grunde ud af det, og de ser således […]

Lækre velour fund til din bolig

Lækre velour fund til din bolig

Velour er gået hen og blevet moderne igen. Både indenfor tøjmode, men specielt også i boligen. Flere og flere møbler ses i velour. De er bløde, retro og ser super eksklusive ud. Vævningen får den nemlig til at shine – og hvem kan ikke lide […]1 thought on “Sådan vælger du det rigtige tæppe”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *