Hvis du ikke har læst mit indlæg på Bo&Co’s hjemmeside om minimalistisk indretning endnu, så får du chancen lige her på bloggen.

 

Her i Skandinavien er vi kendt for den minimalistiske indretning, som har vist sig at blive ganske udbredt i hele verden. Folk er vilde med det enkle, rene udtryk, og det er der slet ikke noget at sige til. Men har du også svært ved at se, hvordan du skal tilføje denne simple, minimalistiske stil til din bolig? Don’t worry! Her giver jeg et par tips til, hvordan du kommer godt i gang, og hvad du skal tænke over.

 

Kort og godt – Minimalistisk indretning

Den minimalistiske stil kendetegner generelt set enkelthed og kvalitet. Indretningen er begrænset med få møbler, og møblerne kendetegnes af kvalitet frem for kvantitet. Møblerne er enkle, moderne og har rene linjer. I og med at minimalister kun har ganske få møbler, giver det også god mening, at stilen er præget af funktion, og man skærer simpelthen alle de unødvendige fra. De få møbler i indretningen skal nemlig være funktionelle og enkle på samme tid.

 

Et andet kendetegn ved den minimalistiske stil er de åbne rum, hvor lyset får lov til at træde ind på de hvide vægge, og får rummet til at virke endnu lysere. I rum som dette, kan tankerne slippes fri og gå sine egne veje. Lyset, de hvide vægge og enkle møbler er med til at give helt ro i sindet. Og det er jo ikke helt skidt, når man kommer hjem fra en travl arbejdsdag, vel? Undgå derfor også alt for spraglede og farverige møbler, da det kan forstyrre helhedsbilledet.

 

Kom godt i gang

Hvis du gerne vil kaste dig ud i at indrette mere minimalistisk, kan det anbefales at starte med en god omgang oprydning. Kendetegnet for minimalister er at de lever i nuet, og derfor kun kan beholde de ejendele, der har en stor personlig betydning for dem. Skær derfor helt ind til benet, og vis kun de mest nødvendige ting frem. Det der ikke bliver smidt væk, kan så gemmes væk i skabe, skuffer, kasser osv. så det ikke står unødvendigt og fylder i indretningen.Start med de enkle detaljer og byg dig op

Hvis din pengepung ikke ligefrem bugner af store sedler eller masser af guldkort så start i de små detaljer. Forny dit hjem med små genstande som et par lækre puder i sofaen, enkelt kunst til væggen, en stilren lampe eller et nyt tæppe.

Derefter kan du langsomt begynde at skifte ud i dit interiør og dine møbler. Måske har du allerede nogle møbler der er minimalistiske. Fedt. Lad dem træde frem i dit hjem – alle de enkle og stilrene møbler. Og tænk så kvalitet frem for kvantitet. Med tiden kan du langsomt investere i smukke designermøbler. Du kan f.eks. prøve lykken på Den Blå Avis eller det populære Tradono, hvor man ofte kan gøre sig nogle røverkøb. MEN du kan også sagtens have et minimalistisk inspireret hjem, uden alle dine møbler skal være dyre kvalitetsmøbler. Her skal du blot have fokus på det rene og enkle udtryk, som er mindst lige så karakteristisk i den minimalistiske stil, hvor møblerne sagtens kan være budgetvenlige. Og nu skal du heller ikke tro, du skal ud og købe en stor stak nye møbler. Stilen er jo minimalistisk, så der skal egentlig ikke så mange til. Smart!

 

Tag højde for rummet og lyset

Når du begynder indretningen, skal du planlægge pladsen i rummet. Tag højde for at dine møbler ikke kommer til at stå for tæt sammen i den ene side, eller at der er unødige elementer i indretningen. Der skal skabes en følelse af bredde, rummelighed og komfort i rummet. Samtidig er det vigtigt at tage højde for lysindfaldet. Minimalisme kendetegner som sagt de store, åbne rum med meget lys – gerne fra store vinduer. Hvis ikke du har det, må du sørge for at skabe denne stemning. Så befri dine vinduer for alt, hvad der nu kan tage dagslyset og hæng lamper op i de mørke kroge, så rummet bliver lyst og luftigt.


Tidens minimalistiske trends

Marmor i både mørke og lyse nuancer er særdeles moderne for tiden. Det luksuriøse look bliver set i form af marmorborde, marmorinteriør og marmor look-a-likes til hele boligen. Noget andet der for alvor har slået igennem er de gyldne metaller, som både giver boligen et hårdt, råt og ekstravagant udseende. 2017 har også været præget af masser af planter frem for blomster. De grønne planter og kaktusser er meget skulpturelle at se på og nemme at passe. Perfekt til den minimalistiske stil! Ting som røgfarvet glas, velour møbler og tekstiler samt møbler i naturligt, ubehandlet træ er også super in i år, og det er nok ikke det sidste, vi ser til dem. Til sidst kan spejle og blanke overflader stærkt anbefales til det minimalistiske hjem, da de får rummene til at virke større og lysere.


Din personlige stil

Du kan sagtens kombinere den skandinaviske, minimalistiske stil med din egen personlige stil. Alt behøver ikke at være fuldkommen firkantet. Den kan for eksempel brydes med træk fra din personlige stil. Giv dit hjem en smule humor og et præg af, at det er dig der bor der. Det kan du gøre med små detaljer, farvefinesser eller ved at lade ejendele stå fremme, der viser noget om dig – fx et møbel du selv har bygget eller en fin lampe du har fundet på en rejse. Dette er med til at gøre det simple hjem unikt, og får din bolig til at træde frem fra mængden.