Der findes ikke noget bedre end at mødes med sine venner til en god middag en sommeraften. Men hvis du får venner over til et lidt større arrangement eller til en lidt mere særlig lejlighed, kan det godt være svært at stå med en pæn borddækning selv. Derfor kommer jeg lige med nogle simple og overkommelige tip til at imponere dine gæster med et smukt sommerbord.


Få farverne til at spille sammen

Pastelfarver har været et af de helt store hit i år. De er lyse og rolige og passer perfekt til en sommeraften. Vælg nogle pastelfarver ud, og giv dit middagsbord en fin rød tråd ved at matche forskellige elementer. Du kan fx matche lysestager med blomster, lanterner, servietter eller noget helt femte på dit bord – alle i lyse pastelfarver. På den måde får du farverne til at spille sammen gennem hele borddækningen og giver det et fint præg af sommer.


Gør det simpelt og gerne uens

Det er sjældent man har 20 ens glas, 20 ens vaser eller 20 ens lysestager. Derfor er det også heldigt, at det er blevet moderne at blande forskellige former og størrelser. Det giver bordet et touch af frihed og afslappethed, som kan være perfekt til at skabe en god og uformel stemning ved bordet. Bland bare forskellige vin- og vandglas på bordet, og gerne så de står lidt hulter til bulter ved siden af hinanden. Så ser det nemlig også ud som om det er bevidst at det er uens. Find også gerne en masse gamle flasker eller små glas, og brug dem som vaser til simple blomsterdekorationer. Der behøver ikke komme mere end to eller tre blomster i hver vaser. Stil dem så hele vejen ned af bordet, og husk at brug de smukke pastelfarver du kører borddækningen i, og du har nu skabt en fin rød tråd fra den ene ende til den anden.


Mangler du bordplads?

Hvis du ikke har specielt store borde, og samtidig skal have plads til mad og drikke, kan det være svært at have en helt masse pynt stående på dem. Derfor kan man også vælge at hænge noget af bordpynten op i loftet (eller i træerne hvis man er udenfor). På billederne kan du se hvordan lanterner og blomster i vaser hænger ned fra loftet. Det giver en god atmosfære i lokalet, samtidig med at du sparer bordplads. Lanternerne kan også være med til at give et roligt ovenlys hen på aftenen. Både vaser og lanterner er faktisk bare hængt op med tegnestifte og snor. Men hvis du benytter denne løsning, så tjek lige efter at tegnestiften holder, inden du dækker bordet.

Nu er du hurtigt klar til at få gæster over til en hyggelig sommermiddag.