Lige om lidt hopper vi ind i det nye år, og det skal fejres. Derfor skal der som altid også pyntes et smukt nytårsbord, så stemningen er sat lige fra start, når gæsterne ankommer. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at finde nytårspynt til bordet. Herunder får du inspiration, fra det nytårsbord jeg har dækket i år, som er blevet både festligt, elegant og fuld af glimmer.

 

Det har jeg gjort:

 

Servietter og ring

Da det netop er det nye år vi skal fejre, er det nu de fine stofservietter skal frem. Jeg har valgt at smide dem lidt casual ind i de elegante servietringe, og derefter har jeg tilføjet et af de ellers super moderne eukalyptusstilke ovenpå. Det giver et elegant og naturligt look til dit bord.

 

Tørrede blomster

Som jeg skrev for en uges tid siden, fik jeg den smukkeste buket blomster, som jeg ikke kunne nænne at smide ud. Derfor valgte jeg at tørre den, for at bruge den i min nytårsborddækning. Jeg har derfor skilt buketten ad og sat de smukke blomster i små vaser hele vejen hen ad bordet. Jeg kan godt lide at vaserne er i forskellige størrelser og former. Blomsterne giver et frisk pust til det mørke bord, men de er stadig præget af vinterens look, da de er tørrede.

 

Sølv og guld

Da blomsterne er i flere forskellige farver, har jeg valgt at holde alt andet neutralt. Farverne på bordets pynt i år er sølv og guld, da de er super festlige og glimter. Jeg er helt vild med de her skindende farver til festlige arrangementer.

 

Billigt bordpynt

Bordpynten behøver ikke at være dyr. Du skal blot vælge et farvetema til dit bord og så finde bordbomber, serpentiner, truthorn, knallerter og konfetti i denne nuance. Jeg har som sagt valgt guld og sølv – og så er det ellers bare at gå på jagt i diverse discountsupermarkeder. Voilá! Så kan du fylde hele bordet med sjov og billig bordpynt i lige netop dine farver.

 

Skriv et menukort

Nytårsmenuen er ofte super lækker, og noget der er blevet gjort ekstra meget ud af, hvad end den er bestilt eller hjemmelavet. Derfor er det en skøn idé at skrive et lille menukort med aftenens forskellige retter på, så dine gæster kan se, hvad de har i vente i løbet af aftenen. Et sjovt og fornemt lille element til din borddækning.