Jeg har i dag været gæsteblogger på lammeskindet.dk og skrevet et indlæg til dem og deres kunder om, hvorfor man bør indrette med lammeskind samt hvordan man indretter med lammeskind i sin bolig. Der kom 8 gode grunde ud af det, og de ser således ud:


Nu hvor det sidste af efteråret rusker udenfor og julen nærmer sig, er der ikke noget skønnere end at kunne putte sig i et stort og blødt lammeskind, som i den grad lukker varmen og hyggen indenfor. Derfor har jeg skrevet et par ord om, hvordan man indretter med sådan en sag, og hvorfor man bør gøre det.

 

1. Hyggelig atmosfære

Hvis du synes dit hjem mangler lidt hygge og varme især her i vinterhalvåret, så er et lammeskind en super god måde at skabe netop denne stemning på i din indretning. Den bløde og meget indbydende overflade skaber et super hyggeligt miljø, og giver en varme og blødhed til det rum, du vælger at indrette det i.

 

2. Det skaber kontraster

Meget ofte bruger vi farver til at skabe kontraster med. Men en anden måde du kan skabe kontraster på i din indretning er med materialer. Her er lammeskindets pelsede, bløde overflade en god kontrast til boligens mange hårde, glatte og skarpe overflader. Mange af disse overflader kan virke kolde, hvor lammeskindet giver en mere varm og levende kontrast.

 


3. Giver et eksklusivt look

Når du anvender lammeskind i din indretning, udstråler det ikke blot varme og hygge men i den grad også en elegant og eksklusiv indretning. Det skaber nemlig en ren, let og luksuriøs atmosfære i din bolig. Samtidig kan det med fordel også pifte dine gamle og måske lidt slidte møbler op. Hvis du er ved at være træt af din lænestol eller endda sofa, kan et lammeskind altså gøre underværker. Det giver møblet et frisk og nyt look, og så kan det evt. dække gamle slidmærker eller pletter. Smart! Så hvis du sætter pris på et eksklusivt og hyggeligt hjem, er et lammeskind det helt rigtige – og super nemt – at indrette med.

 

 4. Mere end blot pynt

Mange har lammeskind liggende som pynt, men jeg er stor fortaler for at bruge dem nyttigt. Smid dem i lænestolen, på sofaen eller på spisebordsstolen og sæt dig på dem. Mærk hvordan de varmer på kroppen og er bløde at sidde på. Du sidder trods alt ned i mange timer på blot en enkelt dag. Her kan du med fordel forkæle dig selv med noget så ultra behageligt og lækkert som et lammeskind. Så hvorfor ikke benytte et lammeskind de steder du sidder allermest, hvor det faktisk giver mening?



5. Giver et nordisk look

Lammeskind er noget af det letteste og hurtigste at indrette med, hvis du gerne vil skabe en nordisk stil i dit hjem. Tilføj et par lammeskind i din indretning og du er allerede godt på vej. Dyreskind som især lam, elg, hjort og bjørn giver nemlig din bolig et råt look og associerer os lige tilbage til den meget nordiske vikingetid. Det giver din bolig kant og samtidig hygge, og så er det super nordisk at indrette med dyr.

 

6. Kan bruges på mange måder

Men hvordan skal man indrette med lammeskind? Og hvor skal de ligge? Der er mange der ikke lige ved, hvor de skal gøre af sådan et lammeskind, og derfor lader de være med at købe et. Men det har masser af muligheder, og de kommer faktisk i mange forskellige størrelser og farver. Der findes fine, små og endda runde lammeskind, som med fordel kan benyttes i dine spisebordsstole. Her vil jeg anbefale et i en grå eller sort farve, da de hvide netop ved spisebordet godt kan komme til at se lidt nusset ud. Går vi takket op i størrelsen, kan du smide det i din kontorstol. Om det er på arbejdet eller hjemmekontoret gør ingen forskel. Men hvis du er en af dem der, som jeg selv, sidder ned ved skrivebordet i mange timer om dagen, er det da lige netop her, du skal forkæle dig selv og din numse og smide et skind i stolen. Går vi videre op til de store skind, kan de fx benyttes i lænestolen, på sofaen, i sengen, på bænken eller chaiselongen. Der er ingen begrænsninger. Nogen bruger dem endda på gulvet foran sengen, så de træder ud i (hvad jeg vil kalde) den syvende himmel, når de vågner om morgenen. Du finder også lammeskind i form af pudder, puffe og sækkestole.

 

 

7. Kvalitet kan ses og mærkes

Det er faktisk ganske tydelig at mærke, når et skind er et kvalitetsskind. Det er bestemt værd at investere i, hvis man vil have 100 % blødhed og et pænt udseende. Derudover er det oftest sådan, at kvalitet og dyrevelfærd hænger sammen. Behandles dyret ikke ordentligt, og får det ikke den rigtige føde, så både ses og mærkes det på pelsen. På et kvalitetsskind mærkes det fx, at pelsen er kraftigere, hvilket giver en længere holdbarhed. Du kan også spotte kvalitetsskind på dens ensartede hårlængde samt dens jævnt tykke pels. At investere i et lammeskind i en god kvalitet vil med garanti resultere i en længere levetid og ikke mindst et længere flot udseende, hvilket er værd at tage med i sine overvejelser, når man skal ud og købe lammeskind.

 

8. Nem at pleje

Det er bestemt ikke en umulig opgave at holde sit lammeskind rent og pænt. Du kan pleje dit lammeskind ved at støvsuge det og ryste det et par gange om måneden. Man kan også børste det eller køre en fnugrulle let over det, for at tage det værste fnuller og give det en flot struktur igen. Lad generelt være med at putte skindet i vaskemaskine eller tørretumbler. Hvis det bliver nødvendigt at vaske, er det hurtigt lige at vaske det i hånden. Giv det fx et ”bad” og brug helst ikke en højere temperatur end 40 grader. Benyt gerne noget skånsomt uldsæbe, og læg det efterfølgende til tørre på et tørrestativ med hårene nedad. Når det er tørt kan du evt. bruge en føntørre til at fordele hårene flot igen, men kør ellers blot dine fingre igennem hårene, så de fint fordeler sig ud igen.

 


Du finder mit gæsteblogindlæg lige her på deres hjemmeside, hvor du også kan finde alle deres lækre skind og mange flere gode råd.